Poolside

Designed by Katherine Hillbrand

with Donald Rowe

Space meanders in and out of the circumference of this lagoon-like poolside and surrounding structures. Solid concrete walls at the pool house give way to timber trusses that in turn exit the building to form a trellised outdoor terrace. The buildings morph from solid to void, containment and release. A vine-covered wire fence that surrounds the pool connects the pool house and the backside of a garage. A simple cube-shaped mechanical house sits quietly at an end. A minimal timber stair at its side leads to a sunning deck.

This loosely joined composition stands in protest against life’s hectic demands.

Construction by Andlar Construction
Structural Engineering by Jerry Palms, ArchiStructures
Landscape Design by Jason Aune, LHB
Photographs by Chabrielle Photography

css.php