Lovness Estate – Garage/Office Building

Designed by Tim Old

Designed by Kelly R. Davis

The integration of a new structure into the existing compound of Frank Lloyd Wright dwellings that comprise the Lovness Estate, is a delicate design problem. Accommodating automobile storage, shop space, as well as office and overflow guest space, the 2100 square foot building reinforces and blends with the adjacent Studio, while intentionally remaining visually subservient. Architecturally, the design takes cues from the unbuilt Cottages A and B, which Wright originally designed for the property. Interiors are clean and uncluttered, embodying a restrained Usonian aesthetic that is compatible with other structures on the site, yet distinctive in its own way.

Project Team Kelly R. Davis and Timothy Old
Construction by Braden Construction
Structural Design by Rollie Johnson, MBJ
Cabinetry by Eull Woodworks
Photographs by Troy Thies