Shadow Box

Designed by Katherine Hillbrand

with Chris Meyer, AIA and Katie Leaf, Associate AIA, Ann Hauer, Max Mahaffey and Marc Sloot, AIA

Designed for clients with a highly-developed sense of design, this sculptural home set deeply into the hillside of the Stillwater countryside features charred wood siding (shou sugi ban), cantilevered roof overhangs, and a glass bridge that visually separates the public and private spaces of the house. The design team worked closely with the family to create a home with a strong, modern architectural statement yet filled with lively, light-filled spaces both large and small, that accommodate the needs and lifestyle of a young and growing family.

Contrasting materials, textures, and patterns complement one another to create balanced and joyful spaces. Energy-efficient design features and technology, such as solar photovoltaic panels, a green roof, and geothermal energy systems, allows the homeowner to eventually become energy independent.

Construction by Choice Wood Company
Landscape Design by Jason Aune, Aune Fernandez Landscape Architects
Structural Engineering by Christian Soltermann, Align Structural
Mechanical Engineering by Chris Havelak, Select Mechanical
Electrical Engineering by Eric Milow, Milow Electric
Photographs by Troy Thies; Master Bath photo by Jill Greer

css.php